Gökçeağaç Hanı; Kastamonu nun Hanönü İlçesinde yer almaktadır. Gökçeağaç Hanı, Candaroğulları Beyi, İsfendiyar Beyin eşi, TANTU HATUN tarafından, 1437 yılında yaptırılmıştır. Hanın yapılış amacı, bölgeye gelenlerin konaklaması ve dinlenmesini sağlamaktır. Gökçeağaç Hanı tipik bir Anadolu Kervansarayı olarak inşaa edilmiştir. Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilmiş ve firmamız Nilşen İnşaat Taah.San.Tic.A.Ş. tarafından, tamamen aslına uygun, yöresel taşlar ve taş tozlarından üretilen tuğlalar kullanılarak restore edilmiştir. Bu tuğlalar, şantiyede kendi ustalarımız ve firmamızın tercübeleri ile üretilmiştir.
Restorasyon öncesi GÖKÇEAĞAÇ HANI neredeyse tamamen yıkılmış, adeta kalıntılardan ibaret bir görünümdeydi. Giriş kapısı, çatısı, oldukça kötü durumda olan hanın restorasyonunun tamamlanması yaklaşık 18 ay sürmüştür. Restorasyon çalışması sırasında yenilenen taş duvarlar, Hanönü İlçesinin dağlarında çıkartılmıştır. Hanın içinde kullanılan kaplama taşının ismi Kayrak Taşıdır. Bu taş tamamen yöreye ait bir taştır. Hanönü Dağlarında katmanlar halinde bulunur. Bu kayrak taşı tamamen kendi imkanlarımız ile, ilçe belediyesi ve orman müdürlüğünden izin alınarak çıkartılmış ve Gökçeağaç Hanında kullanılmıştır.Hanın çatısı tuğla kaplıdır. Çatıda kullanılan tuğlalar, yörenin toprağı kullanılarak özel olarak üretilmiş tuğlalardır. Restorasyon sırasında yöresel ve doğal olmayan hiç bir malzeme kullanılmamıştır. Çatıda kullanılan özel üretim toprak dolu tuğlalar kare şeklindedir. Tek tek döşenmiş ve derz araları özel su geçirimsiz malzeme ile doldurulmuştur.
Moloz taştan yapılmış olan hanın boyutları ; uzunluk 20,50mt, genişlik 11,10mt ve yükseklik 3,50mt dir. Dış duvar kalınlıkları da 1,00mt yi bulmaktadır. Yuvarlak kemerli han giriş kapısının arkasında 4 adet paye yer almaktadır. Dörtköşe olan bu payelerin alt kısımları yöresel kesme taş olarak yapılmış olup, üst kısımları dolu tuğladır. Tavanlar tonoz şeklinde, tuğlalardan yapılmıştır. Tavanda kullanılan tuğlalar da, yörsesel toprakla özel olarak üretilmiştir. Kullanılan kare tuğlalar, şantiye ortamında, karışım analizine göre, firmamızın ustaları tarafından üretilmiştir.
Gökçeağaç Hanı, tamamlandıktan sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Belediye ye kiralanmış olup, halen tarihi eser kolleksiyoncusu tarafındna müze olarak kullanılmaktadır.